Documentatie

Cataloage si certificaridownload

 0Produs in Cehia de producatorul Refaglass, leader incontestabil in domeniul reciclarii sticlei.

Structura internă a granulelor de sticla expandata REFAGLASS este formată din mici celule de sticlă închise care se țin ferm împreună. Datorită acestor spații mici închise, sticla previne perfect permeabilitatea aerului rece sau cald din împrejurimi, care ar putea afecta negativ temperatura spațiilor izolate. Datorită spațiilor închise deja menționate în interiorul structurii din granule de sticla expandata REFAGLASS, absorbția internă nu este posibila, deci nu poate apărea înghețarea.

 


 

Coeficient de transfer termic remarcabil 0,06 W/mK, greutate 145- 160 kg/m2.

Clasa de ignifugabilitare A1,  poate fi refolosita de mai multe ori. Are o adresabilitate foarte mare : substrat in cazul fundatiilor,  fiundatii pentru covoare asfaltice, baza pentru piscine, izolarea acoperisurilor plane.

 

Se livreaza in patru tipuri de granulatii fiecare cu adresabilitate specifica :

0-63mm – cea mai buna izolatoare temica,  este necesar un strat de min 15 cm pentru a avea efectul de izolatie scontat. Pentru toate tipurile de fundatii

16-32mm – ideala in cazul izolarii acoperisurilor, este suficient un strat de 10 cm grosime

4-16 mm – ideala pentru beton aerat

0-4 mm – ideala ca umplutura

 

Procedul tehnologic al  izolarii fundatiei cu foamglass, contine 6 etape elementare.

1. Prepararea si excavarea suprafetei. Excavatia ar trebui sa se extinda dincolo de marginea placii de baza cu minin 0,5 m, de preferat 1 m. Compactati fundul sapaturii si instalati drenajul, nivelati subsolul cu pietris.

2.Plasati materialul geotextil de minim 200 gr/m2 pe fundul gropii, si lasati-l sa se extinda  mkinim 50 de cm peste marginile sapaturii.

3. Umpleti cu REFAGLASS, granulele de spuma expandata, intreaga zona a sapaturii.

4. Compactati umpultura de  granule de sticla expandata, cu un procent de compoactare de 1:1.3 Acest lucru se poate obtine folosind o placa vibratoare sau un cilindru compactor. Grosime stratului compactat nu trebuie sa depaseasca 250 mm grosime. ceea ce inseamna ca stratul turnat de granule de sticle, NU TREBUIE SA DEPASEASCA 325  mm. Acest strat trebuie compactat cu maxim doua deplasari incrucisate.

Daca documentatia prevede o grosime mai mare de 250 mm, se repeta operatia de compactare pentru fiecare ciclu/ grosime granule de spuma expandata de 250 mm.

5. Instalarea stratului separator de geotextil. Indoiti catre interior marginile foliei geotextile care era rasfranta  catre exterior peste marginile sapaturii. Acoperiti integral la  suprafata  stratului compactat de granule de sticla compactata cu un geotextil de 500 mg/m2. Acest strat de geotextil nou , are rolul de a prevenii infiltrarea betonul care urmeaza sa fie turnat.

6 Constructia propriu zisa a placii de baza, prin turnarea betonului peste granulele de sticla expandata, acoperite cu geotextil. Nu uitati de inserarea armaturii pentru placa., conform documentatiei.

 

Placi din granule de sticla  expandata.

O alta  modalitate de folosire a acestui material remarcabil, sunt placile din  granule de sticla expandata.

Dimensiuni de 600 x 800 x 40, 60, 80, 100, 120 mm, sunt excelente din  punctul de vedere al adresabilitatii.  Izoleaza toate tipurile de suprafete, fundatii, acoperisuri plane, circulabile, socluri de cladiri.

 

 

 

 

 

 

 

Documentatie

Cataloage si certificaridownload