Granulele de sticlă sunt produse în Cehia de REFAGLASS, leader incontestabil în domeniul reciclării sticlei

Structura internă a granulelor de sticlă celulară REFAGLASS este formată din mici celule de sticlă închise care se țîn ferm împreună. Datorită acestor spații mici închise, sticlă previne perfect permeabilitatea aerului rece sau cald din împrejurimi, care ar putea afecta negativ temperatura spațiilor izolate. Datorită spațiilor închise deja menționate în interiorul structurii din granule de sticlă expandată REFAGLASS, absorbția internă nu este posibilă, deci nu poate apărea înghețarea.

Coeficient de transfer termic remarcabil 0,06 W/mK, greutate 145- 160 kg/m2. Clasa de ignifugabilitare A1,  pot fi refolosite de mai multe ori.

Au o adresabilitate foarte mare: substrat în cazul fundațiilor,  fundații pentru covoare asfaltice, bază pentru piscine, izolarea acoperișurilor plane.

Se livrează în patru tipuri de granulații, fiecare cu adresabilitate specifică:

0-63mm – cea mai bună izolatoare temica,  este necesar un strat de min 15 cm pentru a avea efectul de izolație scontat. Pentru toate tipurile de fundații;

16-32mm – ideală în cazul izolării acoperișurilor, este suficient un strat de 10 cm grosime;

4-16 mm – ideală pentru beton aerat;

0-4 mm – idealăumplutură;

Procedul tehnologic al izolării fundației cu foamglass, conține 6 etape elementare:

1. Prepararea și excavarea suprafeței. Excavația ar trebui să se extindă dincolo de marginea plăcii de baza cu minin 0,5 m, de preferat 1 m. Compactați fundul săpăturii și instalați drenajul, nivelați subsolul cu pietriș.

2. Plasați materialul geotextil de minim 200 gr/m2 pe fundul gropii, și lăsăți-l să se extindă  minim 50 de cm peste marginile săpăturii.

3. Umpleți cu granulele de sticlă expandată, REFAGLASS, întreaga zonă a săpăturii.

4. Compactați umpultura de granule de sticlă expandată, cu un procent de compactare de 1:1.3 Acest lucru se poate obține folosind o placă vibratoare sau un cilindru compactor. Grosime stratului compactat nu trebuie să depășească 250 mm grosime, ceea ce înseamnă că stratul turnat de granule de sticle, NU TREBUIE SĂ DEPĂȘEASCă 325 mm. Acest strat trebuie compactat cu maxim două deplasări încrucișate.

Dacă documentația prevede o grosime mai mare de 250 mm, se repetă operația de compactare pentru fiecare ciclu/ grosime granule de spumă expandată de 250 mm.

5. Instalarea stratului separator de geotextil. Îndoiți către interior marginile foliei geotextile care era răsfrânta către exterior peste marginile sapaturii. Acoperiți integral la suprafața stratului compactat de granule de sticlă compactata cu un geotextil de 500 mg/m2. Acest strat de geotextil nou, are rolul de a preveni infiltrarea betonul care urmează să fie turnat.

6. Construcția propriu-zisă a plăcii de baza, prin turnarea betonului peste granulele de sticlă expandată, acoperite cu geotextil. Nu uitați de inserarea armăturii pentru placă, conform documentației.

Granule de sticlă celulară, 100% din sticlă recicaltă - iMaterial
Granule din sticlă celulară pentru izolarea termică a locuinței
Fundație sală de sport din granule de sticlă reciclată
Compactare granule de sticlă celulară pentru construcții

Plăci din granule de sticlă celulară

O altă modalitate de folosire a granulelor din sticlă celulară, 100% reciclată, sunt plăcile din  granule de sticla.

Dimensiuni de 600 x 800 x 40, 60, 80, 100, 120 mm, sunt excelente din  punctul de vedere al adresabilitatii.

Izolează toate tipurile de suprafețe, fundații, acoperișuri plane, circulabile, socluri de clădiri.

 

Documentație

Cataloage si certificaridownload