Documentatie

Cataloage si certificaridownload

Placile din MULTIFIBRE  de LEMN tip WR  sunt produse in Polonia in fabrica Fibris , de peste 40 de ani. O companioe extrem de reprezentativa pentru industria prelucrarii lemnului www.fibris.pl  Exportate in peste 50 de tari, si-au castigat deja reputatia de reper in constructii.

Este un exemplu concludent al inginerizarii lemnului, lemnul capata astfel noi valente, nu il mai percepem doar la material brut in constructii, ci si un produs folosit la izoalatii termice si fonice, la cele mai inalte standarde.

 

Asa va si rog sa-l percepeti, ca un produs care inglobeaza foarte multa tehnologie, un produs folosit in tari cu traditie in constructii case de lemn, si nu numai.

Dimensiuni 580 x 2500 x 18, 22, 35, 52, 60 mm in varianat   tip NUT SI FEDER.

λ=0,042 W/mK , ρ= 290 kg / m3. Practic cu un coeficient similar cu al vatei bazaltice, dar cu densitate net superioara si aditional avantajul incontestabil al imbinarii de tip nut si feder. Suporta prindere mecanica. Produs ideal in cazul oricarui tip de acoperis: case de lemn si case de metal.

 

Inlocuiesc cu succes placarile peste grinzi/ capriori de  de tipul OSB+polistiren sau OSB+vata bazaltica. Datorita sistemului NUT SI FEDER de pe cele 4 laturi, se instaleaza foarte usor , fara pierderi de material.

Un mare avantaj generat de prinderea NUT si FEDER  este eliminarea compleata a puntilor termice.

Fac parte din categoria PREMIUM a termosistemelor. Nivel de cost mai mic decat placarile traditionale OSB+vata minerala / vata bazaltica, la acelasi tip de anvelopare premium. Produs ecologic si sustenabil. Creează structuri respirabile, sunt hidrofobice, permeabile la vapori, bune acumulatoare de caldura, actionand ca un tampon termic.

Aici intervine conceptul de masa termica, care poate acumula diferente de temperatura, fara a le trasmite mai departe catre incinta. Ulterior, in ciclul zi/noapte al fiecarei zile, toata acumularea de caldura de peste zi se elimina noaptea inapoi catre exterior.

Daca se dimensioneaza corect grosimea materialului, pot elimina complet instalarea  de izoilatie termica intre capriori, sau izolatia termica de pe ultima placa, in cazul podurilor necirculabile.

 

Asigura un microclimat interior extrem de sanatos, nu acumuleaza mucegai, igrasie etc  Imbinarile nut si feder elimina complet puntile termice. Ideale pentru toate tipurile de case unde se construieste in varianta framing: case de lemn, case metalice, mansardari, poduri, acoperisuri, case pasive si case extrem de  performante termic si fonic. Reduc cu pana la  40%  costurile lunare de incalzire /racire ale casei

 

 

 

Documentatie

Cataloage si certificaridownload