Documentatie

Cataloage si certificaridownload

Produs in Cehia de producaorul Ekopanely, leader incontestabil in domeniul constructiilor ecologice.

Produs cu o tehnologie unica  din presarea paielor in placi cu grosimi de 40 si 60 de mm, finisate cu un strat de finisaj din hartie similar cu placile de gips carton. Panouri cu o adresabilitate foarte mare: placari exterioare/termosistem, placare interioara izolatie/finisaj, compartimenytare pereti inteiori fara structura izolatie/finisaj , placare peste capriori.

Produs intial in Suedia, tara cu regimuri de temperatura relativ severe, a trecut proba timpului, fiind produs si utilizat de peste 50 de ani in toata lumea.

Extrem de generos ca si concept, placa multifunctionala rigida din produse naturale,cu rol de izolatie termica, fonica si finisaj. Asa putem defini un material inteligent de constructie.

La nivel european exista si o puternica asociatie ESBA care grupeaza majoritatea jucatorilor din industria cosntructiilor din paie, si mai ales grupeaza realizarile din acest tip de material. Intrati pe link pentru a vedea ce frumos, modern si trainic se construieste din Suedia pana in Franta. Intrati pe link pentru a scapa de eventualele prejudecati si pentru a privii paiele , sau structurile legnocelulozice daca vreti o formulare mai stiintifica, cu foarte multa incredere. https://strawbuilding.eu/

 

Produs natural, paie presate in placi,la o densitate de 380 kg/m3 , si anvelopate intr-un strat de carton. Componenta panourilor, ne indica un produs care respira, mai exct lasa pereti sa respire, si implicit nu creeaza mucegai si igrasie.

Impreuna cu cu termosistemul exterior, si izolatia interioara, ajuta la izolatia performanta a cladirilor. Fiind ultimul strat catre interior, este important ca fie din fibre naturale, senzatia este una de natural, acel feeling care da naturalete interioarelor. Sigur ca nu mergem cu mainile pe pereti, ca sa simtim feelingul, dar aici vorbim despre microclimatul pe care il are o incinta izolata si finisata corespunzator.

Uimitor din punctul de vedere al manoperei de instalare. Rapiditate, usurinta si cu foarte putine materiale auxiliare.

Extrem de adresabil catre absolut toate fazele si zonele constructive. Pereti exteriori, interiori, placari peste capriori, compartimentari interioare cu si fara structura. Rezonabil ca nivel de cost luand in calcul toate criteriile mentionate mai devreme.

Nu uitati ca vorbim despre un panou, care dintr-o singura placare ne rezolva 4 placari succesive traditionale. Placare, izolatie termica, izolatie fonica, suport structural si finisaj. Se poate aplica direct pe panouri tencuiala exterioara sau glet in functie de destinatie. Suporta orice tip de prindere.

 

 

Dimensiuni

Ekopanely 40      800 x 2600-3200 x 40 mm

Ekopanely 60     800 sau 1200 x 2600-3200 x 60 mm

Coef de transfer termic 0,099 W/mK , densitate 380 kg / m3. Produs ecologic si sustenabil.

Creează structuri respirabile, permeabile la vapori, bune acumulatoare de caldura, actionand ca un tampon termic Asigura un microclimat interior extrem de sanatos, nu acumuleaza mucegai, igrasie etc. La interior asigura un confort sporit datorita calitatilor izolatoare.

Inlocuiesc cu succes placarile de tipul OSB+polistiren sau OSB+vata bazaltica in cazul termiosistemelor,. Inlocuiesc finisajele interioare de tipul celor de gips carton+vata minerala., sau gips carton + vata bazaltica, gips carton+ polistiren. Inlocuiesc  astereala si izolatia dintre capriori la acoperis. Sau altfel spus inlocuiesc scandura, OSB sau placajul care se pune peste capriori si izolatia dintre capriori. Ideale pentru toate zonele interioare, pereti, compartimentari fara structura , zone mansarda, zona sageac sau intrados. Suporta prindere mecanica, se  pot debita cu  scule obisnuite: fierastrau circular de mana.

Ca element de noutate absoluta, se pot folosi la compartimentarile interioare fara a mai fi necesara o structura de rezistenta, executata de obicei din grinzi de lemn sau profile de gips carton.

Se pot comanda dimensiuni exacte, in sensul ca placa se poate debita  la cote intre 2600-3200 mm, in functie de specificatiile proiectului, care sa elimine complet pierderile  de material de la instalare. Pierderi de material care genereaza pierderi financiare. Scad si costurile aferente manoperei de instalare.

Extrem de adresabile si catre zona industriala,, se pot folosi in sistem de tip framing pentru spatii industriale: hale, ferme, depozite, zone de lucru.

Reduc cu pana la 20-30% costurile lunare de incalzire /racire a casei

 

Documentatie

Cataloage si certificaridownload