Grinzi tip I Joist

Grinzi de tip I Joist, bicomponente cu două zone distincte. Partea centrală din OSB  și zona de sprijin sau talpa, formată din rigle din placaj. Genul acesta de grinzi permite crearea unor structuri deosebit de complexe din punct de vedere arhitectural.

Se construiesc în fabrică  dar pot avea dimensiuni diferite în funcție de specificațiile tehnice ale fiecărui proiect. Se pot livra și la dimensiuni standard, ulterior debitându-se pe șantier la cotele dorite. Ca și lungimi standard avem în producție 6,4 / 7,8 / 9 / 10,2 / 11,6 / 13,3 m.

Sunt extrem de ușoare, suportă sarcine extrem de mari, nu creează punți termice, sunt mai ieftine decât sistemul de construcție cu grinzi masive, grinzi din lemn lamelar sau cele zăbrelite.

Aici apare modul ingenios în care aceste grinzi de tip I Joist rezolvă principala problemă: la fel de performante dar și mult mai ușoare decât grinzile pline la aceeași dimensiune.

Astfel, ușurează structura și nu o îngreunează cu greutatea lor proprie. Nu necesită pereți supradimensionați ca să susțină grinzi / căpriori / plafoane / acoperișuri grele, pe care îi obți cu grinzile pline.

Manopera și instalarea acestor grinzi de tip I joist poate fi făcută chiar și de o singură persoană, în comparație cu cele tradiționale. O echipă de 2-3 constructori poate instala până la 300 de mp plafoane/zi.

Grinzile de tip I Joist folosesc și mai puțin material lemnos decât produsele convenționale.

Nu se deformează în timp,  nu crapă, își păstrează stabilitatea

pe termen lung

Extrem de utile și la zona de mansardă sau acoperiș mansardat. Datorită deschiderilor foarte mari fără stâlpi intermediari, se pot creea mansarde de tip openspace. Se pot compartimenta ulterior fără să fi condiționat de poziția stâlpilor sau a grinzilor adiționale.

Izolația structurilor cu aceste tip de grindă este una foarte performanță, grinzile având înălțimea de minim 20 cm. Comparativ cu grinzile din lemn, de obicei de grosimi de 10 sau 15 cm la care se adaugă ulterior rigle distantier că să ajungi la o adâncime de izolație corespunzătoare. Automat pierderile prin acoperiș devin aproape zero. O camera termică poate certifica o izolație corespunzătoare.

Dacă lucrezi corect, pe fața interioară a grinzilor de tip I joist, către cameră sau mansardă, poți să montezi direct placa de finisaj (gips carton sau lambriu) fără alte profile suplimentare. Economii semnificative în plan timp/bani.

Perfecte pentru realizarea de plafoane cu adevărat  silențioase – rezolva “scârțâitul” și trepidatul podelelor din casele de lemn.

 

Permit trecerea traseelor de instalații direct prin grindă, ținând cont de recomandările producătorului.

Integral toate traseele electrice, sanitare, gaz sunt permise de grinzile de tip I Joist. Această facilitate este extrem de importantă. Manoperă extrem de facilă, comparativ cu debitarea unor grinzi pline. Se salvează operații și costuri suplimentare  adiționale. Nu mai trebuie să plachezi suplimentar că să maschezi instalațiile, cablajele,etc.

Se pot da găuri pentru traseele de instalații, direct pe șantier cu scule obișnuite, atenție însă în concordanță cu specificațiile producătorului. Excelente din punct de vedere al adresabilității.

Grinzi de tip I Joist – mai multe informații despre acest produs pe pagina furnizorului.

 

Grinzi de tip I Joist
Grinzi tip I Joist
Structură grinzi tip I Joist
Izolatie grinzi tip I Joist
Grinzi tip I Joist

Documentație

catalogdownload