Documentație

Cataloage si certificaridownload

Fibre se canepa cu bitum  MEHABIT,  sunt o umplutură de izolare și nivelare foarte rezistentă, fără praf, ca standard. Este ideala pentru toate tipurile de structuri framing lemn sau metal, si caramida cu placi din beton, acolo unde nu se doreste sapa de nivelare umeda + strat de izolatie din polistiren extrudat sau expandat.

Dupa instalare, datorita peliculei de bitum de pe fibrele de canepa, masa de chipsuri se solidifica. Excelent ca strat de umplutura si nivelare, ofera izolatie termica si fonica de exceptie.

Mai ieftina, mai usor de instalat, mai performanta termic si fonic, decat variantele de sapa umeda + izolatie din polistiren / perlita

Se pote calca pe ea, imediat dupa instalare.

 

 

Constă în primul rând din tulpina lemnoasă a plantei de cânepă, așa-numita cânepă hurd, care este impregnată folosind un film de bitum fără solvenți, care este, de asemenea, utilizat pentru apa potabilă.

Această impregnare de bitum îndeplinește două funcții: oferă cânepei protecție naturală în conformitate cu cerințele specifice construcției, creând în același timp un efect adeziv care permite materialului să se fixeze cu ușurință după instalare (poate fi călcat cu precauție).

Datorită sarcinii de presiune crescută a construcției complete a pardoselii, umplutura se compactează singură pentru a forma o placă izolatoare rezistentă la presiune și, prin urmare, respectă cu ușurință cerința „formă legată” din 18560-2. Prin urmare, MEHABIT este potrivit pentru podelele supuse unor solicitări puternice.

Coeficient de transfer termic remarcabil 0,06 W/mK, greutate 145- 160 kg/m2. Clasa de ignifugabilitare A1,  pot fi refolosite de mai multe ori.

Fara praf. Unitate de ambalare: 100 l per sac. De la 10 la 200 mm (grosimea recomandată de instalare). Material de construcție natural – încercat și testat de mai bine de 60 de ani

Se livrează în trei tipuri de material, fiecare cu adresabilitate specifică:

MEHABIT Standard – pentru umpluturi intre 10 – 200 mm

MEHAPOR

MEHASPORT

 Procedul tehnologic al izolării si umplerii zonei de pardoseala sau plafon, conține 4 etape elementare:

Pasul 1
Verificați umiditatea reziduală și capacitatea portantă a suprafeței de bază. Trebuie asigurată o protecție adecvată împotriva umidității conform DIN 18533 și DIN 18534. Aliniați șinele de nivel (de exemplu, fier sau aluminiu) la distanțe paralele pe podeaua suspendată curată. Includeți o înălțime suplimentară de aproximativ 10-12% în calculerarea și excavarea suprafeței.

Pasul 2
Răspândiți umpluturile MEHA folosind o greblă. Este posibil ca unele dintre MEHABIT să se întărească ușor în pungile de transport; cu toate acestea, puteți zdrobi cu ușurință aceste bulgări.

Pasul 3
Folosind o margine, îndepărtați umplutura deasupra șinelor de nivelare în direcția laterală (!), Împingând-o înainte și înapoi. Apoi scoateți șinele de nivelare și completați canelurile rezultate.

Pasul 4
Comprimați și neteziți umplutura uscată folosind un ciocan de lemn perforat. Aceasta îndeplinește două funcții: așchii granulate sunt aliniate orizontal și orice aer care rămâne în stratul izolant poate scăpa. Pentru înălțimi de umplere de până la 80 mm, este suficient un singur proces de compresie (dacă sunt necesare înălțimi de nivelare mai mari, umplerea este comprimată o dată pentru aproximativ fiecare 80 mm). Acum puteți merge cu atenție pe stratul izolant comprimat.

Ca si nivel de cost, plecand de la 110 RON /sac 100 l, putem  deduce ca vom  obtine:

– 1 m2 de izolatie la 10 cm grosime, pret 110 RON /m2

– 2 m2 de izolatie la 5 cm grosime,  pret 55 RON /m2

– 3,3 m2 de izolatie de 3 cm grosime , pret 37 RON /m2

Granule de sticlă celulară, 100% din sticlă recicaltă - iMaterial
Granule din sticlă celulară pentru izolarea termică a locuinței
Fundație sală de sport din granule de sticlă reciclată
Compactare granule de sticlă celulară pentru construcții

Documentație

Cataloage si certificaridownload