Documentatie

Isohemp Technical data Sheetdownload

Hempblocks – Installation instructions – IsoHemptdownload

Dimensiuni  60 x 30 cm si grosimi de 9,12,15,18,22,36 cm,λ = 0,071 W/mK, λ=ρ300 kg/m3.

Comparativ , coeficientul de trasnfer termic in cazul BCA este 0,12-0,16 W/mK, al caramidei termoizolante este de  0,15-0,20 W/mK, al azbestului este de 0,08 W/mK .

Pret 30,5 RON/ bucata adica 1225 RON/m3 cea de 9 cm grosime, cu TVA inclus. Vezi sectiunea preturi

Caramizile din canepa sunt un produs natural, ecologic cu proprietati remarcabile

Comparativ , coeficientul de trasnfer termic in cazul BCA este 0,12-0,16 W/mK, al caramidei termoizolante este de  0,15-0,20 W/mK, al azbestului este de 0,08 W/mK  Fabricate in Belgia,  au un nivel superior de calitate, respectand toate normele europene

La nivel european exista si o puternica asociatie ESBA care grupeaza majoritatea jucatorilor din industria cosntructiilor din paie, si mai ales grupeaza realizarile din acest tip de material. Intrati pe link pentru a vedea ce frumos, modern si trainic se construieste din Suedia pana in Franta. Intrati pe link pentru a scapa de eventualele prejudecati si pentru a privii paiele , sau structurile legnocelulozice daca vreti o formulare mai stiintifica, cu foarte multa incredere. https://strawbuilding.eu/

Caramizile de canepa  au conductivitate termica scazuta, permit peretilor sa respire, au capacitate mare de inmagazinare a caldurii, nu acumuleaza umiditate, permit  transferul de vapori.

Putem afirma ca prin perspectiva coeficientilor de conductivitate termica, faptul ca o caramida din canepa si var este de trei ori mai performanta decat o caramida termoizolanta cu interstitii.

Ceea ce se traduce prin faptul ca luand in calcul cea mai subtire caramida de canepa , cea de 9 cm grosime, o putem compara ca performata termica cu o caramida termoziolanta cu interstitii de trei ori mai groasa , aproximativ 27 de cm.

Privind integral  gama de caramizi din canepa  cu grosimi de 9,12,15,18,22,36 tinand cont ca sunt de trei ori mai performante termic, putem spune ca echivaleaza cu grosimi de 27,36,45,54,66,108 cm ale caramizilor termoizolante cu interstitii.

Beneficii

Relativ mai scumpe decat varinta caramizilor traditionale, pot fi montate fara termosistem exterior, ceea ce micsoreaza costul investitiei. Per total cost m2 perete , devin mai ieftine datorita costurilor mai mici de instalare si al eliminarii termosistemului.

Tanand cont de dimensiuni se incadreaza la 5,5 caramizi pe m2,. Pentru o caramida cu grosimea de 9 cm, ( 30,5 RON/bucata)avem un pret de cost  de 167,75 RON / m2 zidarie cu caramizi de canepa.

In cazul  unei caramizi termoizolante cu interstitii,  de 30 x 25 x 23,8 cm / aprox 6-9 RON/buc, avem 13 caramizi / m2, adica 78-117 RON/m2. Avem o diferenta de +/-50 RON/m2. Diferenta partial acoperita de eliminarea termosistemului, de consumul de material si manopera mai mica la instalarea cu caramizi de canepa.  Avem doar 5,5 caramizi pe m2 , fata de 13 caramiz pe m2 la caramizile termoizolante  cu interstitii.

Tinand cont de beneficii/costuri/instalare/intretinere/  devine o variata mai performanta decat sistemul traditional. Este o solutie PREMIUM care se amortizeaza extrem de repede datorita considerentelor mentionate mai sus.

 

La interior se pot gletui direct, sau pentru un efect estetic deosebit pot fi lasate nefinisate. Asigura un microclimat interior extrem de sanatos, nu acumuleaza mucegai, igrasie etc

Se preteaza la orice tip de constructie: case individuale, ansambluri rezidentile, blocuri, structuri industriale. Ideale pentru case performante termic si fonic. Reduc costurile lunare de incalzire /racire a casei

     

    Documentatie

    Isohemp Technical data Sheetdownload

    Hempblocks – Installation instructions – IsoHemptdownload