Salteaua flexibila din lana de oaie este prin defintie cel mai pur si mai natural material de izolatie termica si fonica.  Se foloseste pentru pereți, tavane, acoperișuri. Avantajele incontestabile sunt urmatoarele: produs sustenabil si ecologic obtinut din lana oilor,, cu proprietati izolatoare termice si fonice de exceptie, coeficient de transfer termic remarcabil, densitati considerabile.

Face parte din aceeasi categorie a saltelelor flexibile de izolatie, ca si saltelele de canepa si celuloza. In mod curent se foloseste varianta pulverulenta instalata prin presiune.

Materia primă pentru acest material permanent este lana de oaie si aditivata cu aditivi antirozatoare si antifoc. Prin urmare, acest material izolant de înaltă calitate nu conține aditivi dăunători.

Produs de top al materialelor termizolatoare, cu un istoric de peste 50 de ani in constructii. 

Dimensiuni 1200 x 600 x 30, 40, 50  mm ,  densitate 30 kg/m3. Un alt avantaj al materialului este deschiderea prin difuzie. ceea ce se traduce prin neacumularea de umiditate si implicit impiedica formarea de igrasie si mucegai.

 

Plăcile de izolare din fibre de lana pot fi tăiate cu ajutorul unui cuțit special cu o margine zimțată. Se instaleaza intre capriori sau intre stalpii peretilor.

Si aici intervine conceptul de masa termica, care actioneaza ca un tampon termic În sezonul cald, căldura se acumulează în izolație și este eliberată treptat în spațiu. Cu cât materialul este mai greu, cu atât se poate acumula mai multă căldură. Cu o densitate de 30 kg/m3, saltelele noastre izolatoare din lana de oaie sunt aproximativ de două ori mai grele decât vata minerala  utilizata in mod curent. Datorită acestui fapt, se evita de exemplu, supraîncălzirea spațiului de sub acoperiș, ceea ce se traduce prin mansarde sau poduri cu un regoim de temperatura scazut.

Documentatie

Cataloage si certificaridownload