Salteaua flexibila din celuloza  este o placă de izolație flexibilă pentru pereți, tavane, acoperișuri. Avantajele incontestabile sunt urmatoarele: produs pur ecologic obtinut din reciclarea hartiei, cu proprietati izolatoare termice si fonice de exceptie, coeficient de trasnfer termic remarcabil, densitati considerabile.

Face parte din aceeasi categorie a saltelelor flexibile de izolatie. In mod curent se foloseste varianta pulverulenta instalata prin presiune.

Materia primă pentru acest material permanent este hartia reciclata si aditivata cu aditivi antirozatoare si antifoc. Prin urmare, acest material izolant de înaltă calitate nu conține aditivi dăunători.

Produs de top al materialelor termizolatoare, cu un istoric de peste 50 de ani in constructii. 

Este o premiera in tara noastraa, pana de curand se cunostea doar variantra de instalare a celulozei prin injectie. Deschide o noua arie de posibilitati.

Dimensiuni 1200 x 600 x 30, 50  mm , cu doua densitati densitate 70 kg/m3 pentru cea de 30 mm grosime, si 40 kg/m3 pentru cea de  50 mm grosime. Un alt avantaj al materialului este deschiderea prin difuzie. ceea ce se traduce prin neacumularea de umiditate si implicit impiedica formarea de igrasie si mucegai.

 

Plăcile de izolare pot fi tăiate cu ajutorul unui cuțit special cu o margine zimțată. Se instaleaza intre capriori sau intre stalpii peretilor.

Si aici intervine conceptul de masa termica, care actioneaza ca un tampon termic În sezonul cald, căldura se acumulează în izolație și este eliberată treptat în spațiu. Cu cât materialul este mai greu, cu atât se poate acumula mai multă căldură. Cu o densitate de 50-70 kg/m3, saltelele noastre izolatoare din celuloza sunt aproximativ de două ori mai grele decât vata bazaltica utilizata in mod curent. Datorită acestui fapt, se evita de exemplu, supraîncălzirea spațiului de sub acoperiș, ceea ce se traduce prin mansarde sau poduri cu un regoim de temperatura scazut.

Documentatie

Cataloage si certificaridownload