Documentatie

Cataloage si certificaridownload

Produse in Norvegia, de catre Forestia, o firma cu traditie in produse de lemn si derivate din lemn. Site-ul producatorului il gasiti aici www.forestia.com  Obtinute din MDF cu imbinare tip nut si feder invizibila dupa finisare. 

Inlocuiesc placarile de gips carton, avand mai multe atribute incontestabile: usor de montat, se pot vopsi derict cu vopseaua lavabila, fara chituire si slefuirea rosturilor. Rosturile raman INVIZIBILE dupa vopsire.

Dimensiuni de 1200 x 2500x 10, 12, 16, 19, 22 mm, ρ = 715 kg /m3,  λ = 0,12 W/mK. Sunt pretabile  pentru pereti interiori, compartimentari si tavane.

Utilizate in constructii de tip framing, lemn sau metal , acoperisuri si zona fundatie ca si cofraj pierdut. Pe zona interioara a acoperisului pot fi lasate nefinisate avand rol decorativ.

Practic cu o singura placare inlocuim trei placari succesive:  izolatie termica izolatie fonica si finisaj  interior.

Toate acestea la pretul, manopera si materialele auxiliare aferente unei singure placari. Ideale in cazul renovarilor sau a instalarilor in regie proprie. Sunt usor de instalat chiar de persoane fara indemanare deosebita. Se obtin economii substantiale comparativ cu varianta de gips carton. Renovarile se fac fara praf , si fara deranj operatiuni pregatitoare speciale.

Sistemul nut si feder  pe cale 2 laturi este unul extrem de ingenios, nu raman vizibile liniile de demarcatie dupa vopsire cu vopseaua lavabila. La imbinarea placilor, pe toata lungimea imbinarii nut si feder, se  foloseste un adeziv pe baza de aracet si holtsuruburi de lemn.

La interior inlocuiesc placarea dubla de tipul gips carton  + vata minerala/vata bazaltica/polistiren. Se pot lasa nefinisate sau se pot finisa usor, aplicand direct vopseaua lavabila, ceea ce confera avantaje incontestabile la montaj: o singura manopera pentru trei faze izolatie termica, izolatie fonica si finisaj, materiale auxiliare reduse, costuri scazute. Suporta orice tip de prindere : mecanica, lipire, aparenta etc.

Sunt recomandate si orice tip de placare cat si pentru tavane suspendate.

In cazul renovarilor se pot aplica direct pe stratul existent de gips carton, lambriu, caramida, lambriu, etc.

Produsul este permeabil la vapori, peretii devenind structuri respirabile, fara acumulare de mucegai, igeasie, etc. Sunt potrivite pentru  toate tipurile de placari: pereti interiori, compartimentari,  tavane sustendate. Nu au nevoie de protectie suplimentara. Se pot vopsi, inainte sau dupa montaj. Asigura si o izolatie suplimentara.

 

 

 

 

 

Documentatie

Cataloage si certificaridownload