Documentatie

Cataloage si certificaridownload

Fiecare placare inlocuieste placarea de tip OSB+polistiren la exterior si OSB+gips carton la interior. Se finiseaza in functie de zona de instalare: primer si vopsea de exterior sau primer si lavabila la interior. Se elimina complet placarea cu polistiren/exterior sau gips carton/interior. Se reazlizeaza economii importante, manopere reduse semnificativ.

Cel mai important atribut al placilor MgO,  clasa de ingnifugare remarcabila A2-s1d0.

Te invitam sa vezi si standardele din industrie, pe site-ul Asociatiei Producatorilor de Placi de Oxid de Magneziu  https://www.magnesiumoxidecementassociation.org

Dimensiuni 2400/1200 x 1200/600 x 8, 10, 12 cele STANDARD si PREMIUM, si 2400/1350 x 1200/900 x 10,12 cele de FATADA,  ρ=850 -1400 kg.m3,  λ=0, 23 W/mK, clasa A2-s1d0 de rezistenta la foc. Un produs extrem de interesant cu o adresabilitate extrem de mare. Sunt alcatuite din oxid de magneziu, clorura de magneziu, perlita si sunt ranforsate pe ambele parti cu fibra de sticla.  Sunt placi universale cu urmatoarele caracteristici: antialergice, antifungi, rezistente la apa , rezistente la foc, extrem de durabile, flexibile si de usoare.

Elementul definitoriu pentru acest tip de placi este rezistenta la foc, sunt clasa A2-s1. Sunt grupate in trei game distincte: STANDARD, PREMIUM ( pentru zone umede ) si cele de FATADA.

Toate cele trei grupe de produse sunt pretabile  pentru cofrare zona fundatie, pereti interiori, exteriori, placare acoperis, compartimentari, tavane si placare peste capriori sau peste acoperisuri plane.

Ulterior se pot aplica la cald membrane bituminoase peste ele, sau se poate monta folie, riglele de lemn si invelitoarea.

Inlocuiesc toate tipurile de placare de tipul placarilor cu osb. Ulterior se  finiseaza ca si placile de gips carton.

Se folosesc adezivi pe baza de oxid de magneziu FARA benzi de imbinare speciale. Suporta prindere mecanica, se pot folosi si cuie aplicate cu pistolul pneumatic. Ar trebui sa punctam mai in detaliu, faptul ca se aplica ca o placa structurala si se finiseaza direct ca o placa de finisaj interior. Practic il putem considera un  bonus din partea producatorului. Ni se ofera o alternativa incontestabila la placarile cu osb, un produs multizonal, daca vreti, cu clasa de ignifugare A2-s1d0 la standarde excelente.

 

Un alt criteriu important este si criteriul financiar. Te astepti cand cineva iti descrie o solutie constructiva, cu toate beneficiile de mai sus, sa vina si cu pret care descurajeaza. Nu este asa. Se situeaza ca si nivel de cost, peste OSB, dar sub osb+gips carton, sau cu mult sub nivelul de cost al  placilor de fibrociment. Sa reluam cateva detalii constructive. PANOURI DE CONSTRUCTIE cu dimensiuni de 2400/1200 x 1200/600 x 8, 10, 12 cele STANDARD si PREMIUM, si 2400/1350 x 1200/900 x 10,12.  O serie intrega de caracteristici  o pozitioneaza ca si placa multifunctionala de exceptie: ecologice, usoare, flexibile, ignifugate, flexibile, aseptice, rezistente la inghet, rezistente la umezeala, termo si fonoizolatoare.

Au rol structural fiind extrem de utilizate in constructii de tip framing, lemn sau metal , acoperisuri si zona fundatie ca si cofraj pierdut.

In cazul placarilor la exterior, inlocuiesc suportul pentru termosistemul exterior, iar la interior se finiseaza exact ca si placile de gips carton: FARA banda de  imbinare, doar adeziv, slefuire si primer pe muchii si pe ambele fete, iar la final vopsea lavabila. In cazul structurilor de tip framing: case lemn si metal, hale lemn si metal, mansarde, acoperisuri, inlocuiesc placarea dubla OSB / structural +gips carton /finisaj.

De aici si adresabilitatea lor foarte mare pentru structurile de tip framing. Realizezi o singura placare si incadrarea la foc in clasa A2-s1d0.  Ulterior se finiseaza ca si placile de gips carton. Practic cu o singura placare obtinem rol structural si placa de finisaj.  Poate fi lasata nefinisata la interior pentru zone de tip depozitare, garaje, hale, spatii comerciale, sau unde se doreste un design de tip industrial.

 

Documentatie

Cataloage si certificaridownload