Documentatie

Cataloage si certificaridownload

Documentatie tehnicadownload

VestaEco FIBRA este o izolație termică aerata realizată din fibre vegetale anuale. Se utilizează pentru izolarea cladirilor din structura de lemn si metal.

 

Se instaleaza mecanizat, cu ajutorul unor masini speciale de injectat sub presiune. Similar cu turnatrea betonului cu pompe de beton.

 

La nivel european exista si o puternica asociatie ESBA care grupeaza majoritatea jucatorilor din industria cosntructiilor din paie, si mai ales grupeaza realizarile din acest tip de material. Intrati pe link pentru a vedea ce frumos, modern si trainic se construieste din Suedia pana in Franta. Intrati pe link pentru a scapa de eventualele prejudecati si pentru a privii paiele , sau structurile legnocelulozice daca vreti o formulare mai stiintifica, cu foarte multa incredere. https://strawbuilding.eu/

 

 

 

 

Uitlajul este plasat in exteriorul cladirii, in utilaj se introduc microfibrele de paie, iar acestea sunt suflate pe un furtun in zona in care sunt injectate in structura. Zona care urmeaza sa fie izolata, trebuie pregatita in prelabil cu montarea unei folii bariera de vapori, cu dublu rol. Actioneaza ca si bariera de vapori, si caseteaza, creeaza zona in care se pot injecta fulgii de microfibre paie.

 

 

Avantajele comparativ cu izolarea cu saltele flexibile se vata minerala sau bazaltica, sunt incontestabile.

 

Injecteaza sub presiune, sufla fulgii si in cele mai inaccesibile zone. Densitatea finala a izolatiei cu fulgi de microfibre paie, se poate regla in timpul injectarii, din automatizarile instalatiei de injectat. Se pot obtine densitati de  50-80 kg/m3. Absolut remarcabil.

Capacitatea de inmagazinare a caldurii este un alt factor critic. Izolatia cu microfulgi de paie, ……incaseaza pentru noi loviturile temperaturii exterioare, fara sa o transmita mai departe. Pentru exemplificare sa ne imaginam ca afara sunt +20 grade. Izolatia incepe sa preia din caldura care se transmite, dar poate inmagazina acesta caldura, fara sa o trasnmita catre interiorul casei. Cand temperatura exterioare scade, cand se apropie seara, izolatia inverseaza transmiterea temperaturii inmagazinate, catre exterior. Capacitatea termică ridicată îmbunătățește confortul termic al interioarelor, atât iarna cât și vara. Produsul este ignifugat. Structura fibrelor garantează nicio tasare în timpul aplicării cu metoda de suflare.

 

Produs ecologic si sustenabil. Creează structuri respirabile, permeabile la vapori, bune acumulatoare de caldura, actionand ca un tampon termic.

 

Instalarea mecanizata asigura o distribuire uniforma, fara tasari ulterioare. Asigura un microclimat interior extrem de sanatos, nu acumuleaza mucegai, igrasie etc. La interior asigura un confort sporit datorita calitatilor izolatoare. Ideale pentru case performante termic si fonic. Reduc cu pana la 40% costurile lunare de incalzire /racire a casei

 

 

 

Documentatie

Cataloage si certificaridownload

Documentatie tehnicadownload