Documentatie

Product Catalog 2020download

National Declaration of Performance VestaEco CELL
download

Caramizile din paie sunt un produs natural, ecologic cu proprietati remarcabile din punct de vedere al adresabilitatii in constructii.  Au calitati remarcabile si nivel de cost relativ scazut.

 

 

Principalele caracteristici sunt dimensiuni 560 x 400 x200 mm, coef de transfer termic de DOAR  0,046 W/mK, densitate 140 kg/m3.

Cu alte cuvinte au coeficient de transfer termic al vatei bazaltice si grosime de 20 de cm.  O combinatie perfecta. Am facut aceasta comparatie ca sa va dati seama ce performata termica puteti obtine  cand folositi acest material de constructie ecologic. Practic DOAR peretele executat din caramizi  din microfibre paie, fara alt termosistem aplicat, se comporta ca un ….termosistem de vata bazaltica de 20 de cm grosime.

La nivel european exista si o puternica asociatie ESBA care grupeaza majoritatea jucatorilor din industria cosntructiilor din paie, si mai ales grupeaza realizarile din acest tip de material. Intrati pe link pentru a vedea ce frumos, modern si trainic se construieste din Suedia pana in Franta. Intrati pe link pentru a scapa de eventualele prejudecati si pentru a privii paiele , sau structurile legnocelulozice daca vreti o formulare mai stiintifica, cu foarte multa incredere. https://strawbuilding.eu/

Alte date comparative utile: coeficientul de transfer termic in cazul vatei bazaltice este de 0,038 W/mK,  BCA  0,12-0,16 W/mK, al caramidei termoizolante cu interstitii este de  0,15-0,20 W/mK, al azbestului este de 0,08 W/mK .  Fabricate in Polonia de acelasi producator care ne furnizeaza termosistemul si placile de acoperis din microfibre paie, pe care le gasiti in siteul nostru.

Au un nivel superior de calitate, respectand toate normele europene. Caramizile din microfibre paie  au conductivitate termica scazuta, permit peretilor sa respire, au capacitate mare de inmagazinare a caldurii, nu acumuleaza mucegai.

Avand dimensiuni apreciabile 560 x 400 mm si grosimi de 200 mm  sunt o varianta excelenta de luat in calcul, inlocuind cu succes variantele traditionale de caramizi, boltari.

In total un numar de 4,46 de caramizi intra la 1 m2,  tinand cont de pretul de 36,6 RON / buc , ajungem la un nivel de 163 ROM / m2.

Se produce si varianta de caramizi din microfibre paie cu colturile ajustate ca sa se imbine cu grinzile de tip I joist pentru pereti, la casele de lemn.

In cazul  unei caramizi normale din zgura cu interstitii,  de 30 x 25 x 23,8 cm / aprox 6-9 RON/buc, avem 13 caramizi / m2, adica 78-117 RON/m2. Avem o diferenta de +/- 50 RON/m2. Diferenta partial acoperita de eliminarea termosistemului, de consumul de material si manopera mai mica la instalarea cu caramizi de canepa.  Avem doar 4,46 caramizi pe m2 , fata de 13 caramizi pe m2 la caramizile din zgura cu interstitii.

 

Relativ mai scumpe decat varinta caramizilor traditionale, pot fi montate fara termosistem exterior, ceea ce micsoreaza costul investitiei. Per total cost m2 perete , devin mai ieftine datorita costurilor mai mici de instalare si al eliminarii termosistemului.

Se pot tencui direct, la interior se pot gletuii direct, sau pentru un efect estetic deosebit pot fi lasate nefinisate.

Asigura un microclimat interior extrem de sanatos, nu acumuleaza mucegai, igrasie etc. Ideale pentru case performante termic si fonic, reduc costurile lunare de incalzire /racire a casei.

      

       

      Documentatie

      Product Catalog 2020download

      National Declaration of Performance VestaEco CELL
      download